Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:
  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
  • ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ:
  • ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ
  • ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 5Χ5 ΚΡΗΜΝΗΣ ΚΑΙ ΡΙΖΩΝ
Δόθηκε το πράσινο φως για την υλοποίηση των
έργων...  
1. Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση οικισμού Ορμύλιας και 2. Εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές – αναβάθμιση δημοτικού θεάτρου Πολυγύρου, με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης, στις 26 Σεπτεμβρίου 2012, όπως αυτά συντάχθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πολυγύρου.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα διενεργηθούν οι σχετικές δημοπρασίες των έργων οι προϋπολογισμοί των οποίων αντίστοιχα είναι: 1.850.000 € και 1.206.880 €. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πίστωση για τα έργα μέσα στο 2012, είναι αντίστοιχα 925.000 € και 250.000 €.

Επίσης την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012, δημοπρατείται το έργο «Εσωτερική οδοποιία στον Δήμο Πολυγύρου» (Δ.Κ. Πολυγύρου, Δ.Κ. Ορμύλιας, Τ.Κ. Αγ. Προδρόμου, Τ.Κ. Μαραθούσας, Τ.Κ. Κρήμνης, Τ.Κ. Βραστάμων-Οικισμός Πλανών) προϋπολογισμού 3.690.000 € και στις 9 Οκτωβρίου το έργο που αφορά στην κατασκευή των δύο γηπέδων 5Χ5 στην Τ.Κ. Κρήμνης και στην Τ.Κ. Ριζών, προϋπολογισμου 724.470 €.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, με αφορμή τα παραπάνω, τόνισε τα εξής:
«Αλλάζουμε την εικόνα του Πολυγύρου και των Τοπικών Διαμερισμάτων. Ο στόχος μας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, με τη δημιουργία νέων υποδομών αλλά και με τη βελτίωση των υπαρχόντων αρχίζει να υλοποιείται. Οι προσπάθειές μας για τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων μέσω προγραμμάτων αποδίδουν στην πράξη με τη συνεχή δημοπράτηση έργων, τα οποία και θα αλλάξουν την εικόνα του Πολυγύρου και των Τοπικών Διαμερισμάτων αλλά και θα αναδείξουν την περιοχή στη θέση που της αξίζει.
Παράλληλα, στον τομέα της ανακύκλωσης προχωρούμε με γρήγορα βήματα, τόσο με την έγκριση των 500.000 € από το Πράσινο Ταμείο για την αγορά ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας, 655 «πράσινων» κάδων απορριμμάτων 1000 lt, 200 κάδων κομποστοποίησης AEROBIN 400 και 1500 κάδων κομποστοποίησης ROTOL COMPOSTER όσο και με τη συνεργασία μας με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε.» για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας».


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: