Σελίδες

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Κυράς των Μαρασίων

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Βασιλικής Λαμπίδου - Φωτακάκη, της Κυράς των Μαρασίων, η οποία τοποθετήθηκε στην αυλή του σπιτιού της στα Μαράσια, λίγα μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φράγκος Φραγκούλης, ως πνευματικό της παιδί από την εποχή που ήταν Διοικητής της ΧVI MK/MΠ, είχε την τιμή να... κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης και με την οποία ο Δήμος Ορεστιάδας τιμά την Κυρά των Μαρασίων, την γυναίκα που ύψωνε επί πολλά χρόνια την ελληνική σημαία στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Στη σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Δημήτρης Μουζάς, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, οι στρατιωτικές αρχές της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Στις 7:00 το απόγευμα, σε ειδική τελετή στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Ορεστιάδας.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: