Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Επιτέλους ο Πολύγυρος και οι Καλύβες θα αποκτήσουν τον βιολογικό τους καθαρισμό...!!!




ΣΤΟ ΕΣΠΑ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΚΑΛΥΒΩΝ
Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» η πράξη «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολυγύρου - Καλυβών Δήμου Πολυγύρου», με προϋπολογισμό 21.876.766,64 ευρώ.
Το έργο αφορά στην κατασκευή των...
έργων συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων των οικισμών Πολυγύρου και Καλυβών και πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με τα πληθυσμιακά κριτήρια.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
  • Την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων Πολυγύρου, συνολικού μήκους 26,9 χλμ με δύο αντλιοστάσια.
  • Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και μεταφοράς λυμάτων Καλυβών, συνολικού μήκους 14,4 χλμ με 3 αντλιοστάσια.
  • Την κατασκευή ΕΕΛ Πολυγύρου - Καλυβών, δυναμικότητας 17.000 ικ, με άμεσο αποδέκτη παρακείμενο ρέμα.
  • Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου κατά την υλοποίηση του έργου.
  • Δαπάνες για την αρχαιολογική επίβλεψη των ανασκαφών.
  • Δαπάνες ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων και της ΕΕΛ.
Επίσης στα πλαίσια του έργου θα κατασκευαστούν και οι ιδιωτικές συνδέσεις, με ίδιους πόρους του Δήμου, προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής λειτουργικό.
Θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία τα έργα συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Πολυγύρου και Καλυβών. Συγκεκριμένα θα παραδοθούν:
  • Εσωτερικό ΔΑ οικισμού Πολυγύρου και δίκτυο μεταφοράς έως την ΕΕΛ Πολυγύρου - Καλυβών με συνολικό μήκος 26,9 χλμ, 2,3 χλμ από το οποίο αποτελείται από καταθλιπτικούς αγωγούς και 24,6 χλμ από βαρυτικούς. Περιλαμβάνονται δύο αντλιοστάσια.
  • Εσωτερικό ΔΑ οικισμού Καλυβών και δίκτυο μεταφοράς έως την ΕΕΛ Πολυγύρου-Καλυβών με συνολικό μήκος 14,4 χλμ, 5,3 χλμ από το οποίο αποτελείται από καταθλιπτικούς αγωγούς και 9,1 χλμ από βαρυτικούς. Περιλαμβάνονται τρία αντλιοστάσια.
  • Θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία ΕΕΛ δυναμικότητας 17.000 ικ, ενεργούς ιλύος με παρατεταμένο αερισμό και αφαίρεση θρεπτικών.
  • Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου.
  • Επίβλεψη των εργασιών από προσωπικό της ΙΣΤ ΕΠΚΑ.
  • Παροχή ρεύματος στα αντλιοστάσια και την ΕΕΛ.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υδάτων θα είναι 27 μήνες.
Παράλληλα με τη απόφαση της ένταξης του έργου έχει αποσταλεί στο Δήμο Πολυγύρου προς υπογραφή το έντυπο συμφώνου αποδοχής των όρων της απόφασης-ένταξης.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση χαιρετίζουμε την ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ, ενός έργου, που αποτελεί όνειρο τόσο των κατοίκων του Πολυγύρου και των Καλυβών όσο και των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου. Με συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε το όνειρο αυτό να το κάνουμε πραγματικότητα. Επιτέλους ο Πολύγυρος και οι Καλύβες θα αποκτήσουν τον βιολογικό τους καθαρισμό αποκαθιστώντας τον Πολύγυρο στη θέση που του αρμόζει ως σύγχρονη πόλη και πρωτεύουσα νομού. Μια πόλη που σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους του».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: