Σελίδες

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Βελτίωση οδικού δικτύου Θέρμης Γαλάτιστας

                                        ΠΡΟΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ    Α.Ε.
                                   Υπόψη κ. Ι.Τσακλίδη
Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,
Όπως καλά γνωρίζετε το οδικό δίκτυο Θέρμης – Γαλάτιστας έχει χαρακτηρισθεί επανειλημμένα ως δρόμος «Καρμανιόλα» τόσο από τα πανεπιστήμια της Ελλάδος (Κρήτη κλπ) στα πλαίσια σχετικών μελετών που είδαν το φως της δημοσιότητας, όσο και κατά διαστήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τροχαίας που επελήφθησαν συνεχόμενων τροχαίων ατυχημάτων δυσμενέστατα με αποτέλεσμα υλικών ζημιών, τραυματισμούς και θανάτους.
Πέρα από τα παραπάνω, ο... κόσμος της Χαλκιδικής περιμένει επί χρόνια τουλάχιστον την βελτίωσή του, ώστε παράλληλα να αποφορτισθεί και το οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, που ήδη κατά τους θερινούς μήνες, παρουσιάζει έντονα σημεία κορεσμού με σοβαρές επιπτώσεις στην όλη κυκλοφορία των οχημάτων.
Ως Νομάρχης Χαλκιδικής, διαβλέποντας την συνεχιζόμενη αναβλητικότητα ως προς την κατασκευή νέου οδικού δικτύου, όπως μας είχαν υποσχεθεί κατά καιρούς ότι διάφορες πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις, ζητήσαμε με τους συναδέλφους μου στο Ν.Σ. φορτικά πλέον και πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2009 από τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, τουλάχιστον την βελτίωσή του και μάλιστα την άμεση ένταξη και χρηματοδότησή του από χρήματα του ΕΣΠΑ που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν στον κωδικό «Οδική Ασφάλεια».
Μάλιστα ζητήσαμε και πετύχαμε (εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Οικονομίας) να δοθεί η δυνατότητα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ να μπορεί να υποβάλλει την σχετική πρόταση στα πλαίσια της προκήρυξης για την κατασκευή του όλου έργου από την πλευρά της μια και μέχρι τότε δεν είχε τέτοια νομική δυνατότητα.
Δυστυχώς, αν και το όλο έργο δημοπρατήθηκε στις 14/02/011 από την πλευρά σας και αν και ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από καιρό  και ο προσυμβατικός έλεγχος από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πληροφορηθήκαμε τελευταία ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση για την εκτέλεση του όλου έργου, ενώ παράλληλα διαχέονται διάφορες φήμες για την μη ανάληψη του από τον πρώτο μειοδότη, λόγω λήξεως του χρόνου ισχύος της προσφοράς του, σε κάθε περίπτωση προβλέπεται από τον νόμο να κληθούν οι επόμενες κατά σειρά μειοδότριες εταιρείες κλπ. που μπορεί να μην προβάλλουν τέτοιου είδους ενστάσεις κλπ. Γενικά όλος ο κόσμος της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα του Δήμου Πολυγύρου τον οποίο εκπροσωπώ σήμερα, αγωνιά για την τύχη του έργου, διερωτάται τι συμβαίνει, τι φταίει επιτέλους και δεν ενεργοποιείται η υπογραφή της σύμβασης κλπ.
Σας παρακαλούμε θερμά ενόψει όλων των παραπάνω να έχουμε μια πλήρη επίσημη και έγγραφη ενημέρωση, ώστε να γνωρίζουν και οι Χαλκιδικιώτες και ιδιαίτερα οι δημότες μας τι συμβαίνει και δεν ξεκινάει η κατασκευή του έργου, τι φταίει και πως μπορεί να διορθωθεί ώστε γρήγορα να απολαύσουμε ένα ολοκληρωμένο και βελτιωμένο οδικό δίκτυο για το τμήμα Θέρμης – Γαλάτιστας, δεδομένου ότι ήδη θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: