Σελίδες

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Έπαυσαν και τιμώρησαν με 30 μέρες φυλακή τον αρχηγό Σχολής της Σχολής Ευελπίδων λόγω ... Πολυτεχνείου

Την 17η Νοεμβρίου προφανώς απαγορεύονται τα εμβατήρια στην Σχολή Ευελπίδων
Μια τρομακτική εξέλιξη είχαμε στην Σχολή Ευελπίδων τις προηγούμενες ημέρες. Ο Αρχηγός της Τάξης των Τεταρτοετών και ως εκ τούτου Αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων, τιμωρήθηκε με παύση αλλά και 30 μέρες φυλακή, διότι τόλμησε να ...
τραγουδήσει μετά την "γιορτή του Πολυτεχνείου" ένα εμβατήριο για την Μακεδονία μαζί με κάποιους συμμαθητές του. Για το στράτευμα όμως του Μπεγλίτη και για κάποιους μέσα στο στράτευμα που έχουν γαλουχηθεί από τα ιδανικά του ΠΑΣΟΚιστάν, φαίνεται ότι αυτό είναι κάτι απαράδεκτο. Και έτσι τιμώρησαν όχι μόνο τον Αρχηγό της Σχολής αλλά και έξι ακόμη άτομα τα οποία συμμετείχαν στο τραγούδι, επειδή δήθεν τραγουδούσαν τον ... ύμνο της χούντας.
Το θέμα φαίνεται να προώθησαν γνωστά ... παπαγαλάκια που περιφέρονται γύρω από το υπουργείο Αμύνης. Και αναμένεται σύντομα να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, προκειμένου να γίνει μια επίδειξη "δημοκρατικότητας" από το υπουργείο Αμύνης. Και από έναν υπουργό ο οποίος είχε πρόσφατα αφήσει να εννοηθεί ότι στην χώρα μας ετοιμαζόταν ... πραξικόπημα.
Επιπλέον θέλουν να διασυνδέσουν το περιστατικό με μια μορφή ... οικογενειακής, συλλογικής ευθύνης, λέγοντας ότι από την οικογένεια του Αρχηγού της Σχολής, τα ίδια γινόντουσαν και την δεκαετία του '80 και αναφερόμενοι σε περιστατικό όπου συγγενικό πρόσωπο του συγκεκριμένου εύελπι κατηγορούταν ότι είχε καψονάρει κάποιον αριστερό συμμαθητή του, επειδή είχε πάει στην σχολή με τον ... Ριζοσπάστη. Το "αμαρτίες" γονέων παιδεύουσι τέκνα, το γνωρίζαμε ως σχήμα λόγου και όχι ως υπαρκτό τεκμήριο κατηγορίας στην σχολή Ευελπίδων του 2011.
Πέραν αυτού όμως, καλό θα είναι στην Σχολή Ευελπίδων να βγάλουν κάποιον κανονισμό, ο οποίος θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Και θα λέει παραδείγματος χάριν, ότι ανήμερα της "γιορτής του Πολυτεχνείου" απαγορεύονται τα εμβατήρια τα οποία έχουν σχέση με εθνικά ζητήματα και επιτρέπεται στους ευέλπιδες να τραγουδούν μόνο Μάνο Λοίζο ή και κάποια αντάρτικα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, για να είναι εντός "κλίματος ημέρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: