Σελίδες

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Θωμάς.....θέλει "πιάνο, Γαλλικά και σατέν"....

Διαβάσαμε σε τοπικά ιστολόγια το δελτίο τύπου του πρώην Δημάρχου κ. Θωμά Καπλάνη στο οποίο αναφέρεται σε δύο θέματα, ήτοι: 
Στη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου και στη λειτουργία του δημοτικού ωδείου.
Στο πρώτο δεν θα διαφωνήσουμε αν είναι αληθή όσα αναφέρει στο δελτίο τύπου:
"Φέτος το Φεβρουάριο, και με αφορμή την πρόθεση της δημοτικής αρχής να καταργήσει την πανέτοιμη να λειτουργήσει δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου και να εγκαταστήσει στο συγκεκριμένο κτίριο μια από τις υπηρεσίες του Δήμου, υπήρξε γενικός ξεσηκωμός των κατοίκων της πρωτεύουσας εξ αιτίας του οποίου αναγκάστηκαν να ματαιώσουν τα σχέδια τους. Πρόλαβαν όμως να ξηλώσουν μέρος των επίπλων και να πετάξουν μέσα σε τσουβάλια πολλά από τα σπάνια και πολύτιμα βιβλία της βιβλιοθήκης μας. Αν και μέχρι σήμερα φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τουλάχιστον τρεις φορές απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση και λειτουργία της, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία θετική εξέλιξη. Ένα υπέροχο κτίριο, μια οργανωμένη βιβλιοθήκη πλήρως εξοπλισμένη, με καινούρια έπιπλα, με υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με παιδικό τμήμα, με αναγνωστήριο και με τμήμα παρουσίασης νέων εκδόσεων και διδασκαλίας σε μαθητές παραμένουν επί 10 μήνες παρατημένα."
Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα της λειτουργίας του δημοτικού ωδείου όχι μόνο διαφωνούμε αλλά... μας προβληματίζει το γεγονός, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας να λέει: 
"Καλούμε τη δημοτική αρχή, όχι μόνο να λειτουργήσει άμεσα τη δημοτική βιβλιοθήκη και το ωδείο προς όφελος της νεολαίας μας, αλλά και να φροντίσει να δημιουργηθούν ανάλογες υποδομές στους τομείς των Γραμμάτων και του Πολιτισμού σε όλες τις έδρες των καποδιστριακών δήμων.Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, ιδιαίτερα από αυτούς που πριν από ένα χρόνο υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο τους."
Λέμε μας προβληματίζει γιατί δείχνει να μην ζει σ΄αυτή τη χώρα η οποία περνάει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση τις τελευταίες δεκαετίες και κατ΄επέκταση όλοι οι φορείς και οι Δήμοι, δείχνει να μην παρακολουθεί τα δρώμενα σ΄αυτόν τον τόπο και δη στους Δήμους οι οποίοι δεν θα μπορούν να καλύψουν, επί παραδείγματι, τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και όχι μόνο....
Επίσης διαβάζουμε στο δελτίο τύπου ότι:
"Η επί πολλές δεκαετίες πνευματική αυτή όαση, από την οποία πέρασαν χιλιάδες νέοι και που εκτός της πολιτιστικής προσφοράς της στον τόπο προσέφερε και επαγγελματική αποκατάσταση σε αρκετούς σπουδαστές της, έβαλε λουκέτο."
Αυτό που μαθαίνουμε σήμερα και μας εξοργίζει είναι ότι επί δεκαετίες πλήρωναν ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι πολίτες για να διδάσκονται ορισμένοι στο ωδείο;
κ.Καπλάνη άς φροντίσουμε πρώτα "τα προς το ζείν" και μετά να δούμε και για τα ωδεία....


Δεν υπάρχουν σχόλια: