Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΥΒΡΙΖΟΥΝ τον Πειραιώς Σεραφείμ!

masonos_1
 Με θρασύτατο εξώδικό τους και παρέμβαση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατηγορούν τον μαχητή Μητροπολίτη για «μισαλλοδοξία, σκοταδισμό, μεσαιωνισμό – φανατισμό και φονταμενταλισμό». Η επίσημη Εκκλησία οφείλει να λάβει άμεσα θέση στα όσα ισχυρίζονται οι...
Μασώνοι, διαφορετικά η σκιά που θα πέσει πάνω στην Ορθοδοξία θα τη βυθίσει στο απόλυτο σκότος.

Η Παρέμβαση – Υπόμνημα τόσο του «Τεκτονικού Ιδρύματος» όσο και της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ενώπιον του Συμβούλιου της Επικρατείας γεννά πολλά ερωτηματικά τόσο για το ύφος του, όσο και για τους ισχυρισμούς του.
Τα σχετικά έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Ε.Ω.Κ.» κοινοποιήθηκαν με δικαστικό επιμελητή, υπό τη μορφή εξωδίκου, στον κ. Σεραφείμ, με προφανή σκοπό να τον… τρομάξουν.
Μόνο που ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν είναι από εκείνους που – για να το πούμε λαϊκά – μασάνε. Ξέρει ποιους αντιμετωπίζει και διαθέτει όλα τα εχέγγυα, αλλά και την αγάπη του πιστού λαού, για να τα καταφέρει στο όνομα της Ορθοδοξίας, που τον τελευταίο καιρό βάλλεται πανταχόθεν.
Η απάντηση στους Μασώνους θα έλθει «πληρωμένη» από τον κ. Σεραφείμ, αλλά έχει τεράστια αξία να δούμε τι ισχυρίζονται ενώπιον μάλιστα του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα Δ) για να αποκτήσουν οι πάντες αντίληψη του τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.
ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Στο υπόμνημά της η «Μεγάλη Στοά» αρχικά αναφέρει:
«Ο καθ’ ου, Μητροπολίτης Πειραιώς, άσκησε ενώπιον του Δικαστηρίου σας, την από 23.4.2010 και αριθμό καταθέσεως 3465/3.5.2010 αίτησή του, με την οποία αιτείται να υποχρεωθεί ο Υπουργός των Οικονομικών να προκαλέσει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την ακύρωση του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ισχυριζόμενος ότι τούτο, παρεξέκλινε του σκοπού του και ασχολείται με την «ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση Μασονικών Στοών, την προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.) και ότι, υπό τον μανδύα του Ιδρύματος, λειτουργεί ως θρησκεία, την θρησκεία του Μασονισμού ή Τεκτονισμού ή Ελευθεροτεκτονισμού, άλλως την θρησκεία του Σατανισμού, η οποία δεν καλύπτεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος, διότι αντίκειται στη δημόσια τάξη»».
Εν συνεχεία αφού προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είναι «μυστική οργάνωση», αλλά «κλειστή» - καλά τώρα παίζουμε με τις λέξεις – απαριθμεί και τα μέλη της (όλως τυχαίως είναι όλοι από χρόνια νεκροί οπότε μην περιμένετε… διάψευση): 
«…οι Έλληνες Τέκτονες απέδειξαν έμπρακτα καθ’ όλην τη δύο αιώνων πορεία του Τεκτονισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο, την αγάπη τους προς την πατρίδα και την ακλόνητη εθνική τους συνείδηση.
Από τους αείμνηστους Τέκτονες ιδρυτές της «Φιλικής Εταιρείας» Ξάνθο, Σκουφά και Τσακάλωφ, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην Εθνική Παλιγγενεσία, μέχρι τους πρωτεργάτες των μετέπειτα Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, με πιο διάσημο τον ήρωα Παύλο Μελά, μέχρι τους δύο στυλοβάτες της ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξανδρο Παπαναστασίου και Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και μέχρι τους συντελεστές του υπερόχου Ελληνικού Έπους του 1940-41 Βασιλέα Γεώργιο Β’ και πρωθυπουργό της Χώρας Ι. Μεταξά, οι Έλληνες Τέκτονες, γνωστοί και άγνωστοι, μαζί με όλους τους λοιπούς ακραιφνείς Έλληνες, δεν έπαυσαν να συμβάλλουν από όπου είχαν και έχουν ταχθεί, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στο μεγαλείο της πατρίδος μας».
Έχετε φρίξει; Περιμένετε έχει και συνέχεια: 
«…Αλλά και γίγαντες της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, όπως οι αείμνηστοι Οικουμενικοί Πατριάρχες Ιωακείμ Γ’, Μελέτιος (Μεταξάκης), Βασίλειος Γ’ και Αθηναγόρας, οι Πατριάρχες Αλεξανδρείς Φώτιος και Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος, ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρυσόστομος Β’ (Χατζησταύρου), οι Μητροπολίτες Τραπεζούντος Χρύσανθος, Φλωρίνης Βασίλειος και Αυστρίας Χρυσόστομος Τσίτερ υπήρξαν ενσυνείδητοι Τέκτονες».
ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Μια από τα ίδια και από το «Τεκτονικό Ιδρυμα» που ενώ διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τη «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» αναφέρει τα εξής:
«Το μόνο κοινό μεταξύ ημών, ως Ιδρύματος, και της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, ως ενώσεων προσώπων, είναι ότι το Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, εκλεγόμενο ανά τριετία, υπό των αντιπροσώπων των εν Ελλάδι Τεκτονικών Στοών, αποτελεί ταυτόχρονα την διοίκηση (Αδελφάτο) του Τεκτονικού Ιδρύματος (άρθρο 2 Οργανισμού), ως είναι δε γνωστό η διοίκηση του Ιδρύματος δύναται είτε βάσει της ιδρυτικής πράξεως, είτε δυνάμει του νόμου, να ανατίθεται σε άλλη αρχή ή διάφορα φυσικά πρόσωπα (Τούση, Νομικά πρόσωπα, σελ. 152)».
Καμία σχέση, λοιπόν, απλώς το Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς αποτελεί ταυτόχρονα την διοίκηση (Αδελφάτο) του Τεκτονικού Ιδρύματος. Επίσης, χρησιμοποιούν και τους ίδιους δικηγόρους… Αλλά πάμε παρακάτω. Στο υπόμνημά του το «Τεκτονικό Ίδρυμα» δεν διστάζει να προβεί σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά ενός Μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας!
Προσέξτε τι γράφουν οι… αθεόφοβοι:
«Περί όλων αυτών των απαραδέκτων ύβρεων και κατηγοριών του καθ’ ου η Διοίκησης του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ πραγματικά θλίβεται, όταν η τροφός και μήτηρ ημών Εκκλησία, βάλλεται έξωθεν και έσωθεν, τόσο από λαϊκούς όσο και από θεσμικούς Ιεράρχες, που αποβλέπουν με τον στέφανο του αντιμασονισμού, να αναδειχθούν εις την κορυφή της Ιεραρχίας, με μόνα πιθανώς προσόντα την μισαλλοδοξία, τον σκοταδισμό, τον μεσαιωνισμό – φανατισμό και φονταμενταλισμό».
Και αμέσως παρακάτω αρχίζουν και αυτοί το… προσκλητήριο των νεκρών Μασώνων:
«Τι άλλωστε αποσκοπεί και επιδιώκει ο καθ’ ου με την ένδικο αίτησή του, με τις αναφερόμενες, αναχρονιστικές και αντιδραστικές δηλώσεις του και τα εκάστοτε ξεσκεπάσματά του κατά του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ και κατά του Τεκτονισμού, όταν γνωρίζει ότι ο βασικός σκοπός μας είναι η προσφορά στον άνθρωπο, στην προαγωγή της ηθικής, πνευματικής και υλικής ζωής.
Όταν γνωρίζει ότι ο τεκτονισμός είναι θεσμός παγκόσμιος, που στην Ελλάδα έχει μία ζωή, πλέον των 200 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων στις τάξεις του Τεκτονισμού, υπηρέτησαν και εθήτευσαν πνεύματα γιγάντια της πνευματικής, οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, όπως οι Πρωθυπουργοί Επαμ. Δεληγιώργης, Δημήτριος Γούναρης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Ιωάννης Μεταξάς, οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Λούβαρης και Λεωνίδας Φιλιππίδης…».
Αλλά μάθετε ότι και ο Κολοκοτρώνης ήταν Τέκτονας:
«…οι Πατριάρχες Χρυσόστομος Σμύρνης, Βενέδικτος Κανελλόπουλος, Αθηναγόρας, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παύλος Μελάς και πλειάδα άλλων που εργάσθηκαν για την διατήρηση του Ελληνισμού, μέσω των Τεκτονικών Στοών, που από το 1904 ίδρυσαν στην Βόρειο Ελλάδα και αργότερα με την Φιλική Εταιρεία, έργο καθαρά των Τεκτόνων, συνετέλεσαν στην αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού».
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, η Ιεραρχία, αλλά και η επίσημη Πολιτεία – τόσο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης – έχουν ιερή υποχρέωση να εγκαλέσουν στην τάξη τα δυο παραπάνω… ιδρύματα, μετά την ανοίκεια επίθεσή τους στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Πειραιώς. Θα περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα επίσημη τοποθέτησή τους, εκτός κι αν όλα όσα που μετά βδελυγμίας απορρίπτουν οι Μασώνοι αποτελούν μια σκληρή πραγματικότητα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Έχουν, άραγε, Γνώση οι Φύλακες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: