Σελίδες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι αντιπαραγωγικοί κατά Θ. Πάγκαλο τιμούν την Ελλάδα!

Pilotos 2 
Από τα όσα πολλά, τρομερά εκνευριστικά και άκρως προσβλητικά που έχει πεί τελευταία ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αυτό το οποίο έλαβε την μικρότερη δημοσιότητα και προκάλεσε την λιγότερη οργή, ήταν αυτό περί “αντιπαραγωγικών” ενόπλων δυνάμεων.
Καθόλου περίεργο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ελεγχόμενων ΜΜΕ, στελεχώνεται από ανθρώπους αριστερίστικης νοοτροπίας, οι οποίοι θεωρούν την κατάργηση του Στρατού, ως έναν από τους στόχους τους.
Τους πραγματικούς έλληνες όμως, τους πείραξε. Και τους πείραξε πολύ, διότι εξίσωσε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι όχι μόνο παίζουν καθημερινά την ζωή τους κορώνα γράμματα υπερασπίζοντας το Αιγαίο, όχι μόνο.... εκπαιδεύονται καθημερινά, υπό πολύ άσχημες συνθήκες καθώς το ελληνικό κράτος αδυνατεί να τους προμηθεύσει τα αναγκαία, αλλά και πολύ συχνά θρηνούν νεκρούς σε ατυχήματα ή “ατυχήματα”, με την λογική της “οικονομίας της αγοράς”.
Η καλύτερη απάντηση όμως στον κ. Πάγκαλο δεν θα μπορούσε να γραφθεί από κάποιον. Ούτε και βρισκόταν στα “γιαούρτια” τα οποία εξελίσσονται σε “εφιάλτη” της κυβέρνησης της οποίας αντιπροεδρεύει. Η απάντηση ήλθε από τους ίδιους τους Έλληνες, σύγχρονους ακρίτες. Και συγκεκριμένα ήλθε στο πρόσωπο του επισμηναγού Χαράλαμπου Εσκίογλου, ο οποίος εκλέχθηκε από τους συναδέλφους του – από όλο τον κόσμο – στο ΝΑΤΟ,  ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους!
Αλλά το πραγματικά εξαιρετικό (έστω και  αν είναι σπανιότατο να εκλέγεται κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές air-to-air και air-to-ground) είναι ότι ο Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για τρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην ακαδημία αυτή εκπαίδευσης. Αυτό, απλώς δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία  και καταδεικνύει την ποιότητα των Ελλήνων πιλότων, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα.
Φυσικά, ο άνθρωπος αυτός δεν αναμένεται να βραβευθεί από κάποιον. Και δεν ξέρω, αν αξίζει κάποιος να τον βραβεύσει. Αυτό που ξέρω είναι κάτι άλλο. Είναι το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τιμά την χώρα του, εκεί που έχει επιλέξει να είναι. Το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι Έλληνες στους τομείς τους, όποιοι και εάν είναι αυτοί. Στις επιστήμες, στις τέχνες, στα γράμματα, ακόμη και με μία απλή καθημερινή ζωή.
Αυτό που δεν ξέρω να γίνεται, είναι να τιμούν την χώρα μας στο εξωτερικό, Έλληνες πολιτικοί. Αυτή την στιγμή, έλληνας πολιτικός στο εξωτερικό, σημαίνει εκπρόσωπος της διαφθοράς. Σημαίνει αποτυχημένος. Πιστέψτε το, διότι έχω την τύχη να συνομιλώ με πολύ κόσμο, εκτός της χώρας. Και όπου ακούν για Ελλάδα, τους έρχονται αυτά ακριβώς στο μυαλό. Οικονομική κρίση και διεφθαρμένοι πολιτικοί.
Δυστυχώς, οι “παραγωγικοί” κατά Πάγκαλο, είναι αυτοί οι οποίοι δυσφημούν την χώρα μας στο εξωτερικό, ενώ οι “αντι-παραγωγικοί” την τιμούν. Ίσως θα έπρεπε κάποιοι από τους “αντι-παραγωγικούς” κάποια στιγμή, από όποιον κλάδο και αν προέρχονται αυτοί, να κληθούν να αντικαταστήσουν διάφορους υπερπαραγωγικούς (τουλάχιστον στο φαί) τύπου Πάγκαλου, Τσοχατζόπουλου κλπ. Ίσως τότε, γίνει “παραγωγική” και η χώρα  μας, αντί να αναγκάζεται να δανείζεται όσο όσο, για να διατηρήσει τις κομματικές στρατιές των παραγωγικών.
Δημήτρης Παπαγεωργίου 
 elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: