Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Οι αστυνομικές συνδικαλιστικές οργανώσεις μαζί με το Λιμενικό και την Πυροσβεστική σήμερα στις 6.30 η ώρα διοργανώνουν συγκέντρωση ένστολης διαμαρτυρίας.

Στη συγκέντρωση αυτή θα παρευρίσκονται ένστολα αξιωματικοί, υπαξιωματικοί κι οπλίτες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, ατομικά ο καθένας κάνοντας την βόλτα τους, πίνοντας τον καφέ τους και γνωρίζοντας νέους συναδέλφους.....

Οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν την εγγύηση της εθνικής μας ύπαρξης, είναι οι προστάτες της Δημοκρατίας μας και οι εγγυητές της τήρησης του Συντάγματος.

Έχουν περάσει μόλις 101 χρόνια από την ημέρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο λαός σε μία ειρηνική τους συγκέντρωση στην περιοχή στο Γουδί οδήγησαν σε παραίτηση διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς, κι έσωσαν την Δημοκρατία, έφεραν από την Κρήτη τον ηγέτη της δημοκρατίας Ελευθέριο Βενιζέλο, και στη συνέχεια μαζί του οδήγησαν στο δεύτερο 1821 δηλαδή στον διπλασιασμό της Ελλάδος, την απελευθέρωση των ελληνικών πληθυσμών και στο έπος του ’12 – 13.

Τέτοιες ενέργειες που διαφυλάττουν το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία και το Έθνος περιμένουμε να γίνονται όλο και συχνότερα από τους ένστολους αδελφούς μας. Πιθανολογείται ότι προς το τέλος του καλοκαιριού πολλοί ένστολοι Έλληνες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων θα κάνουν αδελφωμένα με τον λαό την καθιερωμένη πλέον βόλτα τους για καφέ στο κέντρο της Αθήνας.


Ακολουθούν λινκς τα οποία παραπέμπουν στην γνωστή βόλτα στο Γουδί που έγινε το 1909 κάτω από την καθοδήγηση του Συνταγματάρχη Νικόλαου Ζορμπά, του αρχηγού του στρατιωτικού συνδέσμου του 1909. (κλικ εδώ κι εδώ)

Ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος» γεννήθηκε από τη σύμπραξη μιας ομάδας υπαξιωματικών υπό τον ταγματάρχη Γεώργιο Σ. Καραϊσκάκη, εγγονό του στρατηγού της Ρούμελης, και μιας ομάδας κατώτερων αξιωματικών .
Οι εποχές μοιάζουν… Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: